28.12.10

Brooch..

Terasa nak buat brooch. Ini la hasilnya...


Tempahan terakhir tahun 2010...

Tempahan yg telah disiapkan...tunggu payment je lg..
(^_-)

Harap2 tahun depan boleh merancakkan diri buat kraf ni..harap2 la..

Bookmark..

Bookmark...actually bookmark ni bukan saya yg buat. Ni anak buah (Nana) yg bagi..kreatif gak org nya.. Dah lama dia bagi.. Last week dok mengemas barang2 kraf..terjumpa balik. Dah tercabut love tu dari stick tu...cousin Nana punya pasal la tu..tp cik Ti dah tampal balik dah.


...TQ...

Sweetlilcraft Giveaway..

Salam... Hi..

Ayu @ Sweetlilcraft Collection nak bagi make up pouch bagi sesapa yg bertuah. So..jom la pakat join.

Untuk mengetahui syarat2nya sila ke sini
Tarikh tutup 31 Disember 2010.

21.12.10

Fabric button..

Akhirnya..dapat juga memiliki cover button tool... Ye...crafter lain dah berzaman dok buat...hehe.. biasa la saya slow and steady..*lol

fabric button... ^^

dapat buat 2,3 bijik ni lega rasanya...pasni xtau bila lagi la nk buat..lgpun belum ada apa2 idea lg nak dibuat ngan fabric button nih... :p

Cherry blossom again..

Pink and purple..ni adalah tempahan member zaman sekolah2 dulu...ada lg beberapa keychain yg lom siap...kena siapkan before start sekolah coz katanya utk anak2 bawa pegi sekolah..

Cherry blossom

18.12.10

Room's sign

Hadiah utk anak buah..Balqis..dah lama berhajat nak buatkan..baru sekarang terbuat..huhu..

dah lama tak buat felt craft rasa seronok plak buat...tambahan pula ada brg2 baru beli..makin seronok la..

yg ni sesaja je..xde keje...hehe..
material & tempat dibeli

15.12.10

quilling..

cehh..mentang2 dah try wat quilling asyik citer pasal quilling je ye.. Semasa blogwalk td ter'inspire' ngan entry dari blogger oversea nih...

"That's one of the things about quilling that intrigues me... even without special tools, each of us can bring something unique to the creative table." - Ann Martin

nak tau lebih lanjut sila baca kat sini

saje je wat entry ni...sekadar untuk bagi semangat.. i fall in love with quilling.. <3

14.12.10

try quilling la plak..

dah lama berkenan tgk org wat quilling...akhirnya weekend ri tu (malas nak menjahit..*lol)..terbuka hati nak try buat jgk..walaupun serba kekurangan..guna apa yang ada je...akhirnya

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V

agak comot2...boleh la kan utk 1st timer..*lol
nampak senang tp rumit gak sebenarnya...cut & roll..nak cut tu yg malas tu..kan best kalu ada shredder...

2.12.10

New Bisnes..

Salam...Hai...
Sori..hari ni bukan bercerita pasal kraf...just nak mencanang...

Wahai pengikut2 dan pembaca2 blog yg seadanya ini..
hamba ada membuka online shop di FB...
buat masa sekarang hamba bermula dgn menjual blouse yg cantik2...
mungkin nanti barang jualan akan bertambah mengikut keadaan...
jadi sudi2kanlah tuan2 hamba semua add FB hamba seperti tertera di side bar blog ini...
hamba akan melancarkannya pada 1 Muharram..bersamaan 7 Disember ini seusai hamba siap upload semua gambar2...

~ Sekian ~

11.11.10

Cupcake

Kali ni bukan felt cupcake ok..ini cupcake betul2 punya..boleh makan..*wink
1st time wat deko cupcake guna fondant...not bad lah..hehe..masuk bakul angkat sendiri plak..

Cupcake ni for our 5th anniversary...

Hasil felt kraf xde..so cupcake ni pun hasil seni tangan jugak kan.. (^^,)

27.10.10

twinky winky star..

sedikit cenderahati utk my friend..dh lama berhutang (almost a year..lol). Tak tau nak bagi apa..since my friend ada online biz TWINKY WINKY STAR..so just decided to give craft with STAR theme..

star keychain & bookmark..

star felt and ribbon..mungkin boleh digunakan utk menghias diapers cake nanti..

dan ini utk Irfan the lil spidey...hope Irfan suka...aunty xtau nk bg apa kat Irfan. ;)

26.10.10

25.10.10

New Project...Card..

Card making... (sorry not for sale). Insya Allah..akan digunakan untuk projek baru kami. *wink


byk lg akan keluar.. tgh mabuk buat kad.. :D

11.10.10

Felt Card

Salam...Hai..
Lama menyepikan diri.. tak de hasil baru. Kraf yg diusahakan masa bulan puasa hari tu pun masih terbengkalai. Ntah le..tak de jiwa nak berkraf..huhuhu. Apa2 pun sempena tarikh 10.10.10..satu pagi dok buat kad ni. 1st time buat kad guna felt ni. Ini pun sebenarnya kebetulan je..ptg nya birthday party anak buah. Hubby dah tempah choc bouquet ni ngan member dia so tinggal buat kad je la.

5.10.10

FAFAFO 1st Giveaway


Wahh..ada kedai jual brg kraf baru bukak. Menarik ni...
So...para crafter jom jenguk fafafo.craft.design ni..menarik..tertarik.. Bukan supply brg kraf saje..perkhidmatan rekaan grafik pun ada.
Sempena pembukaan blog baru fafafo ni. Fafafo telah berbesar hati nak bg hadiah yg menarik ni utk sesiapa yg bertuah. Apalagi jom la join giveaway fafafo ni..utk syarat2 penyertaan sila ke SINI..
Tarikh tutupnya 5/11/2010 pd 11.59 pm.

Harap2 ada la tuah lg..

2.9.10

Comel Lote Welcome Giveaway

Sempena bulan yg mulia ni kak Suzi dgn murah hati telah wat giveaway ni. Brooch2 kat situ comel lote belaka. So..apa lg jom la pakat join giveaway ni.. utk maklumat lanjut sila ke sini.

17.8.10

Sneak peek....

Apa ek?? (^^,)
Kraf yg tgh diusahakan sekarang...nak bagi kat anak buah je..

4.8.10

Pouch bag

Salam..sudah lama xde hasil kraf. Kali ni buat pouch bag for my own use. Dibuat 2 minggu lepas..malam seblm bercuti ke Melaka. Disebabkan niat nak bwk handbag besar..yg mana ada satu poket je kat dlm..jd buatkan pouch ini utk isi compact powder, lipstik & purse concentrate..tidak la berselerak dlm handbag tu.
Sebenarnya ni percubaan pertama membuat pouch bag...

pink polka dot pouch bag

niat asal nak jahit zip tp masa sgt suntuk lgpun x pernah2 jahit zip..2nd option nak pakai velcro je..tp setelah google..berkenan plak ikat2 reben ni. Jd terhasil la ini. Hiasan love2 tu adalah guna love yang dah sedia ada terpotong..sebab nak cepat.

Tp sebenarnya leceh jgk pakai reben2 ni..leceh nk mengikatnya..tambah2 kalau nak cepat. Next time buat guna velcro je kot.

14.7.10

love n craft giveaway

hi everybody..lama menyepikan..

okeylah..jom pakat join love n craft giveaway ni..

hadiahnye yummy...
tarikh tutup giveaway ni 18 Julai 2010..
utk syarat2nya sila ke sini...

11.6.10

Cherry blossom

Sakura 1

Sakura 2

Dalam masa kesibukan yg amat tempohari, ada member request buatkan keychain bunga sakura. Katanya buat bila ada masa...so sekarang ni baru dpt ketenangan skit nk berkarya..lol..tp esok nak balik kg plak...mau 4 or 5 hari kat kg..
Okeh..x tau la tuannya masih berminat lg atau tidak ngan bunga sakura ni..tapi saya rasa sgt gembira dpt menghasilkan bunga ini. Luv it...

White bunny

White bunny (hp strap)

yg ni tempahan org...nak white & pink...

25.5.10

Nice Owls..

Sama tak dgn owl kat templete ni..SAMA TAPI TAK SERUPA..
Beberapa org ada bertanya kenapa tak buat owl yg kat templete tu..nak tp tak berkesempatan. Kali ni disebabkan dah bosan wat design yg sama je so buat la nice owls ni coz pasni nak kena wat order yg lagi2 bunny..cupcake..bunny..cupcake..owh..(org order nak wat camne kan..)(^_^)V




Hai..kami belum bertuan...ada sesapa nak adopt kami?

nice owls (hp strap)

jika berminat sila e-mail saya
ct_as79@yahoo.com

24.5.10

Selipar Jepun Pink Giveaway

Comeynye....

Kalu nak plushies comey ni..jom join Giveaway dari Selipar Jepun Pink..
utk syarat2 penyertaan sila ke sini..
Tarikh tutup pada 30 Jun 2010..
jom!!

21.5.10

Dah setahun...

Baru perasan rupa2nya dh setahun saya mengenali felt. Tapi tak byk pun yg dapat dihasilkan. Sbb ia hanyalah hobi di masa lapang. Nak tahu apa hasil pertama saya?

nak tahu storynye sila ke sini..

Mula2 buat sekadar suka2..buat utk anak..bagi kat orang. Untuk lihat hasil2 kerja tangan saya sebelum ini sila ke sini.
Hanya pada tahun ni..mula rasa nak kembangkan jadi bisnes..lgpun ada anak buah yg nak tolong jual kat kawan2 kelasnya. Walaupun x boleh buat secara serius tapi saya suka..bak kata org satu terapi. Sambil2...
Apa2 pun thanks pada semua yg dok support saya...tanpa sokongan anda mungkin kerja kraf ni boleh terkubur.

18.5.10

Order Hari Guru

Order dari Rinz. Cenderahati untuk cikgu2 sekolah..dari kedai buku sekolah. Thanks Rinz.
Inilah cenderahatinya..keychain cupcake yg telah diorder sebanyak 40 bijik..

Dek kerana kesibukan bulan lepas...terpaksa la mintak bantuan kecemasan dari kawan untuk menyiapkan order2 ni..separuh dari order ni dibuat oleh Dizcomel. Tq..coz sudi membantu..lain kali kita berkolaborasi lg ek. Projek bln 7 ni jgn lupa. Yg kat bawah ni hasil tangan Dizcomel . Dan sememangnya comel2 belaka secomel nama tuannya.

Sayang pulak nk let go..my anak dara pun suka sgt..

17.5.10

Order lama

Ni order lama..x sempat nak upload gambar..

keychain nama & bunny with carrot...
(gambar kurang memuaskan coz amik gambar malam)

10.5.10

Sararisa-craft Giveaway

Jom..jom..jom..jom join Sararisa-craft giveaway!!

Hadiahnye sgt menarik..yumm..yumm...jom pakat join...
utk syarat2 penyertaan sila ke sini
tarikh tutup penyertaan 18 MAY 2010 pada pukul 8mlm

31.3.10

Order yg siap

Lagi order yg dpt disiapkan...sorilah mengambil masa yg lama. Agak bz sekarang ni. Sehingga bulan 6 mmg x boleh ambil order baru.

keychain

huruf P(magnet), huruf Z (keychain)

emoticon keychain

fridge magnet cupcake with name

3 cute bunny: pinky bunny (fridge magnet), red bunny (hp strap)