28.12.10

Brooch..

Terasa nak buat brooch. Ini la hasilnya...


Tempahan terakhir tahun 2010...

Tempahan yg telah disiapkan...tunggu payment je lg..
(^_-)

Harap2 tahun depan boleh merancakkan diri buat kraf ni..harap2 la..

Bookmark..

Bookmark...actually bookmark ni bukan saya yg buat. Ni anak buah (Nana) yg bagi..kreatif gak org nya.. Dah lama dia bagi.. Last week dok mengemas barang2 kraf..terjumpa balik. Dah tercabut love tu dari stick tu...cousin Nana punya pasal la tu..tp cik Ti dah tampal balik dah.


...TQ...

Sweetlilcraft Giveaway..

Salam... Hi..

Ayu @ Sweetlilcraft Collection nak bagi make up pouch bagi sesapa yg bertuah. So..jom la pakat join.

Untuk mengetahui syarat2nya sila ke sini
Tarikh tutup 31 Disember 2010.

21.12.10

Fabric button..

Akhirnya..dapat juga memiliki cover button tool... Ye...crafter lain dah berzaman dok buat...hehe.. biasa la saya slow and steady..*lol

fabric button... ^^

dapat buat 2,3 bijik ni lega rasanya...pasni xtau bila lagi la nk buat..lgpun belum ada apa2 idea lg nak dibuat ngan fabric button nih... :p

Cherry blossom again..

Pink and purple..ni adalah tempahan member zaman sekolah2 dulu...ada lg beberapa keychain yg lom siap...kena siapkan before start sekolah coz katanya utk anak2 bawa pegi sekolah..

Cherry blossom

18.12.10

Room's sign

Hadiah utk anak buah..Balqis..dah lama berhajat nak buatkan..baru sekarang terbuat..huhu..

dah lama tak buat felt craft rasa seronok plak buat...tambahan pula ada brg2 baru beli..makin seronok la..

yg ni sesaja je..xde keje...hehe..
material & tempat dibeli

15.12.10

quilling..

cehh..mentang2 dah try wat quilling asyik citer pasal quilling je ye.. Semasa blogwalk td ter'inspire' ngan entry dari blogger oversea nih...

"That's one of the things about quilling that intrigues me... even without special tools, each of us can bring something unique to the creative table." - Ann Martin

nak tau lebih lanjut sila baca kat sini

saje je wat entry ni...sekadar untuk bagi semangat.. i fall in love with quilling.. <3

14.12.10

try quilling la plak..

dah lama berkenan tgk org wat quilling...akhirnya weekend ri tu (malas nak menjahit..*lol)..terbuka hati nak try buat jgk..walaupun serba kekurangan..guna apa yang ada je...akhirnya

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V

agak comot2...boleh la kan utk 1st timer..*lol
nampak senang tp rumit gak sebenarnya...cut & roll..nak cut tu yg malas tu..kan best kalu ada shredder...

2.12.10

New Bisnes..

Salam...Hai...
Sori..hari ni bukan bercerita pasal kraf...just nak mencanang...

Wahai pengikut2 dan pembaca2 blog yg seadanya ini..
hamba ada membuka online shop di FB...
buat masa sekarang hamba bermula dgn menjual blouse yg cantik2...
mungkin nanti barang jualan akan bertambah mengikut keadaan...
jadi sudi2kanlah tuan2 hamba semua add FB hamba seperti tertera di side bar blog ini...
hamba akan melancarkannya pada 1 Muharram..bersamaan 7 Disember ini seusai hamba siap upload semua gambar2...

~ Sekian ~