22.11.11

Keychain nama...

Enjoy...


Tempahan dari kawan dari kawan2nya..thanks Iza...

28.10.11

My Princess

Hari ni birthday my lil princess yg ke 5...
1st time buat birthday party kat tadika...umi pulak yg terlebih excited...
Selain menempah kek...menyiapkan goodie bag... saya buatkan jgk princess tiara utk birthday girl..sbb temanya princess...

mula2 nk buat simple2 je..tetiba je rasa nk bling2 kan plak..kalu ada berlian tampal tu lg senang..tp sbb xde guna je la manik2 yg ada..

the princess and tiara...
happy birthday sayang...

6.10.11

Hair Accessories..II

Hai..hehe..dah lama tak update blog..

ni pun hasil dalam bulan puasa lepas..terbaru belum ada lg..byk keje lain yg perlu disettlekan..

munga2 di kepala..yg ni cekak rambut..

bunga ni plak hair barette..

ok..ada order keychain nama yg perlu disiapkan..chaiyok2..

14.8.11

Hair Accessories

Bunga2 ritu dh digunakan utk buat hair accessories...buat utk anak buah jual kat sekolah dia..tp xtau la terjual ke tak sbb nampak gaya dorang pulak yg berminat nk pakai sendiri...hehe

macam2 pattern ada

yg rose kuning tu..brooch & hairclip

Ni model pakai headband yg love..

ni plak headband roses...inspired from Sus (crafter tersohor kita)

6.8.11

Bunga-bungaan...


Sehari dua ni dok try & error wat bunga-bungaan..ni je hasil setakat ini...

22.7.11

lagi2.....keychain nama

hai..hai... :D
i'm back..cam biskut je..sekejap ada..sekejap xde..*lol


ok..ni tempahan dari kawan2 kepada kawan saya utk anak2 dorang..thanks ya & soooo sooriii..coz lambat siap..huhu..
Thanks IZA tolong promote & amik order..
layanzzzzzzzz...

skang ni nak berehat sekejap dari keychain nama ni..berpinau mata dok gunting & jahit huruf2 tu...walau apapun tetap suka..
dan paling suka lg...xlama lg akan ada craft corner sendiri.. *big grin*

1.6.11

Name keychain..lagi

Assalam...
Hai..

Long time no post ah..
Dua bulan sudah tak bersiaran di blog..bz dgn fb je...
Lagi pula tak byk hasil kraftangan yg dpt dibuat..
Byk dpt tempahan utk keychain nama..

Ni salah satu order lepas yg sempat disnap..
Dan ada byk lg in progress...agak slow skit coz kesibukan melanda..

Repeat order dari member utk dihadiahkan kpd member ofisnya..
Thanks Ina..

Berharap dpt update blog selalu...tp esok nak balik kampung..yey..
tertangguh lg la keje..seperti biasa alat2 jahitan sentiasa diusung pulang jgk..cumanya jarang ada masa yg lapang utk menjahit2 di kampung tu..

30.3.11

atas kepala ada taman

dalam hati ada taman..eh..atas kepala ada taman.. teruja tgk rakan2 crafter dok buat headband or hairclip yg bunga besar2... bunga pun mcm2 fesyen ada.. so teringin la jgk nak membuatnya..

abaikan muka tuan empunya yg calar tu ek.. (tu la gaduh lg ngan adik..dah kena cakar..ganas2..)

kombinasi bunga-bungaan..

28.3.11

Thomas on t-shirt

T-shirt thomas utk anak terunaku..

Arif LuV ThOmaS..


********

tadaa..tuan empunya baju...tersengih2...suka la tu..



25.3.11

name keychain..

kali ni keychain pesanan anak2 buah...

yg ni cam biasa aje..dorang tgk syaza punya..berkenan..mintak buatkan jgk..

tp yg ni lain skit...yg atas tu utk adik2..cian plak kat si abg xde kan..nk jahit..malas la plak..
Tengokkan artistic wire yg dibeli x terguna lg..cuba la wat..tp wire ni agak lembut..tu yg terpaksa pintal2..bg kukuh skit..sakit2 jari ni tau dok memintal..maklumla xde alatan..
Tapi setakat mana kukuh xtau la..tambahan pulak kalu dpt kat bdk laki..kan..
Rasa buruk la plak..dok fikir nak bg ke idak..
What say u..ok ke tidak? 1st time buat ni.. :D

afif...

21.3.11

Princess on shirt

Lama menyepi...cuti sekolah baru berlalu..mak, kakak & anak2nya ada dtg ke KL. Ini lah hasilnya untuk anak buahku..Rabiatul Saadah. Dia sendiri request nak princess cinderella. Tapi tang muka tu lawak la skit...susah nk buat sbb kecik sgt..

bunga kat poket..

Inilah tuannya bersama baju yg telah di make over...ekceli ni baju tadika lamanya..ada logo tadika kat dada tu...tp dah di cover dgn gambar princess..

Nantikan hasil2 felt on shirt x lama lg (baru dpt tshirt kosong la katakan..kui..kui...daa. :)

4.3.11

Free Classified Portal & Giveaway by Sweetlilcraft

Dah lama x join giveaway....nak join giveaway Sweetlilcraft Collection...menarik hadiahnya..

Sweetlilcraft Collections telah melancarkan Portal Iklan Percuma yang merupakan tempat bagi anda untuk mengiklankan atau mempromosikan produk buatan tangan dan bahan-bahan untuk menghasilkan produk buatan tangan.

Anda boleh memaparkan sebanyak mana iklan yang ada suka dan ia adalah PERCUMA.

Ada beberapa kategori untuk produk komersial dan makanan untuk ‘menambah rencah’ dalam portal tersebut. Jadi, jangan lepaskan peluang terbaik ini!

Ada lagi berita baik untuk anda, Sweetlilcraft Collection telah menyediakan hadiah menarik untuk 3 pemenang yang bertuah. Giveaway ini akan ditutup pada 25 Mac 2011 pada pukul 11.59 malam. Rebutlah peluang untuk menyertainya. Makin ramai makin meriah!! ^^. Klik di SINI untuk menyertai giveway!

3.3.11

Felt Card for friend..

Kad ni dah sampai kat tuannya..sepatutnya kena bg kad birthday..tp kebetulan masa tu tgh bz...kelewatan plak menyiapkan kad ni. So wish All The Best...utk cik Dizcomel..dlm apa jua usahanya sekarang...chaiyok2...

Sekali lg..tulisan tu ditulis menggunakan fabric paint...mentang2 baru beli kan..*lol

Harap2 cik Diz suka ngan kad ni..sori lambat ye..

ada bertanya camne fabric paint tu..cam gini la rupanya..tp yg ni amik dari en. google..malas nk snap sendiri...packaging lain skit la... Sy beli online ikut fb..so sesapa berminat leh tgk sini..dan sini juga..setakat ni saya jumpa 2 org ni yg jual.. happy crafting..

1.3.11

Baby book

Akhirnya siap jgk baby book ni...huh..sungguh la lama hendak menyiapkannya..sampai dh besar dh baby Lisa..huhu...
Dari bulan puasa tahun lepas lg projek ni bermula..pastu terbengkalai..pastu jahit skit2..Alhamdulillah akhirnya siap jgk..

xtau camne nak bind buku ni..so decide guna eyelet plier dan ikat riben je..

yg tulis2 tu guna fabric paint...x kuasa nak jahit wording...mau thn depan plak baru siap. Mula2 nk biar gambar shj..tp kebetulan dh ada fabric paint tu..guna je lah.

made with love for baby Lisa..
from Cik Ti...

25.2.11

Roses hairclip..again..

Hairclip ros...menggunakan alligator hairclip dan baby snap clip...
Happy weekend everybody...^_<

24.2.11

charm

lalala...seronok leh shopping brg2 kraf ni..semlm terima brg lg...
apa dia??
ni ha...beli charm/zipper head dari cik dizcomel..lupa lak nak amik gambarnya..korang leh terjah blog dia kalu nk tgk...ni dua bijik telah dirembat oleh anak dara..letak kat beg sekolah dia..


Ni plak hp charm..tempah ngan cik diz jgk...kalu nk beli bhn2nya...nak wat sendiri pun boleh jgk...cik diz ada jual gak. Tapi saya x berapa rajin so suruh cik diz watkan aje..nak gantikan yg lama yg dh lusuh.

Sedondon ngan hp gitu...^_^

TQ ye cik dizcomel...

23.2.11

Birthday gift..

Selamat Hari Lahir Abang Sayang... ^^
birthday kad utk bday boy...
keychain utk bday boy jgk..

bahagian dlm kad..keychain di attach sekali kat dlm tu...

May your Dream come True abang... oxox

18.2.11

header blog

Akhirnya ku punya header blog...*Lot of Love*
Dah ada 2 blog tp x penah nak buat header blog yg proper..
Akhirnya suruh adinda Muhsync ku yg buat...
TQVM
nnt leh wat utk blog satu lg ye..^^

8.2.11

Keychain nama

for my lil princess..

matching plak dengan beg.. ^__^

huh..akhirnya siap..amik masa setengah bulan nk siapkan ni..asyik tangguh je..maklum la bukan org tempah pun... utamakan yang utama..
jahit menjahit ni sekadar terapi sahaja...

2.2.11

Pouch bag

Happy Chinese new year pada yg menyambutnya..
Happy holiday pada semua yg bercuti..
Sebelum bercuti apakata kita tgk dulu pouch beg ni...simple2 aje sbb sendiri mau guna..buh alat make up yg x seberapa nak ada..^^
1st time jahit zip...agak tidak kemas di situ...lgpun buat dgn agak pantas..tapi hasilnya agak berpuashati...
Sengaja pilih printed felt sbb dah tak payah nak hias2 sakan..


Last but not least...made with love utk diri sendiri... *LOL(Lot of Love)
Zipper head / charm ni beli kat Ayu..


SELAMAT BERCUTI..
Hopefully cuti kali ni betul2 cuti... (jgn la anak2 meragam lg)

23.1.11

Roses hairclip..

Ni 1st hairclip saya buat guna alligator clip..dan I felt in love with roses..
tp x sampai seminggu..hairclip ini sudah pun hilang di tadika..
sebagai ganti...buat versi bunga kecik..


comelkan..*lol....nak buat byk2 lg...