30.3.11

atas kepala ada taman

dalam hati ada taman..eh..atas kepala ada taman.. teruja tgk rakan2 crafter dok buat headband or hairclip yg bunga besar2... bunga pun mcm2 fesyen ada.. so teringin la jgk nak membuatnya..

abaikan muka tuan empunya yg calar tu ek.. (tu la gaduh lg ngan adik..dah kena cakar..ganas2..)

kombinasi bunga-bungaan..

28.3.11

Thomas on t-shirt

T-shirt thomas utk anak terunaku..

Arif LuV ThOmaS..


********

tadaa..tuan empunya baju...tersengih2...suka la tu..



25.3.11

name keychain..

kali ni keychain pesanan anak2 buah...

yg ni cam biasa aje..dorang tgk syaza punya..berkenan..mintak buatkan jgk..

tp yg ni lain skit...yg atas tu utk adik2..cian plak kat si abg xde kan..nk jahit..malas la plak..
Tengokkan artistic wire yg dibeli x terguna lg..cuba la wat..tp wire ni agak lembut..tu yg terpaksa pintal2..bg kukuh skit..sakit2 jari ni tau dok memintal..maklumla xde alatan..
Tapi setakat mana kukuh xtau la..tambahan pulak kalu dpt kat bdk laki..kan..
Rasa buruk la plak..dok fikir nak bg ke idak..
What say u..ok ke tidak? 1st time buat ni.. :D

afif...

21.3.11

Princess on shirt

Lama menyepi...cuti sekolah baru berlalu..mak, kakak & anak2nya ada dtg ke KL. Ini lah hasilnya untuk anak buahku..Rabiatul Saadah. Dia sendiri request nak princess cinderella. Tapi tang muka tu lawak la skit...susah nk buat sbb kecik sgt..

bunga kat poket..

Inilah tuannya bersama baju yg telah di make over...ekceli ni baju tadika lamanya..ada logo tadika kat dada tu...tp dah di cover dgn gambar princess..

Nantikan hasil2 felt on shirt x lama lg (baru dpt tshirt kosong la katakan..kui..kui...daa. :)

4.3.11

Free Classified Portal & Giveaway by Sweetlilcraft

Dah lama x join giveaway....nak join giveaway Sweetlilcraft Collection...menarik hadiahnya..

Sweetlilcraft Collections telah melancarkan Portal Iklan Percuma yang merupakan tempat bagi anda untuk mengiklankan atau mempromosikan produk buatan tangan dan bahan-bahan untuk menghasilkan produk buatan tangan.

Anda boleh memaparkan sebanyak mana iklan yang ada suka dan ia adalah PERCUMA.

Ada beberapa kategori untuk produk komersial dan makanan untuk ‘menambah rencah’ dalam portal tersebut. Jadi, jangan lepaskan peluang terbaik ini!

Ada lagi berita baik untuk anda, Sweetlilcraft Collection telah menyediakan hadiah menarik untuk 3 pemenang yang bertuah. Giveaway ini akan ditutup pada 25 Mac 2011 pada pukul 11.59 malam. Rebutlah peluang untuk menyertainya. Makin ramai makin meriah!! ^^. Klik di SINI untuk menyertai giveway!

3.3.11

Felt Card for friend..

Kad ni dah sampai kat tuannya..sepatutnya kena bg kad birthday..tp kebetulan masa tu tgh bz...kelewatan plak menyiapkan kad ni. So wish All The Best...utk cik Dizcomel..dlm apa jua usahanya sekarang...chaiyok2...

Sekali lg..tulisan tu ditulis menggunakan fabric paint...mentang2 baru beli kan..*lol

Harap2 cik Diz suka ngan kad ni..sori lambat ye..

ada bertanya camne fabric paint tu..cam gini la rupanya..tp yg ni amik dari en. google..malas nk snap sendiri...packaging lain skit la... Sy beli online ikut fb..so sesapa berminat leh tgk sini..dan sini juga..setakat ni saya jumpa 2 org ni yg jual.. happy crafting..

1.3.11

Baby book

Akhirnya siap jgk baby book ni...huh..sungguh la lama hendak menyiapkannya..sampai dh besar dh baby Lisa..huhu...
Dari bulan puasa tahun lepas lg projek ni bermula..pastu terbengkalai..pastu jahit skit2..Alhamdulillah akhirnya siap jgk..

xtau camne nak bind buku ni..so decide guna eyelet plier dan ikat riben je..

yg tulis2 tu guna fabric paint...x kuasa nak jahit wording...mau thn depan plak baru siap. Mula2 nk biar gambar shj..tp kebetulan dh ada fabric paint tu..guna je lah.

made with love for baby Lisa..
from Cik Ti...